Fiolstepp på Kulturhuset när Arpil Vench Band kom på besök

april verch band - rubrikapril verch band (1)

KONSERT MED APRIL VERCH BAND

TORSDAGEN DEN 11 SEPTEMBER  19.00

KULTURHUSET I MARKARYD

Arrangör
www.musikisyd.se/musikriket

 

april verch band - arrangoer (sponsorer)

På torsdagskvällen tog jag mig till Kulturhuset i Markaryd för att lyssna på April Verch Band. Jag behövde även träffa Magdalena Fronczak på Musik i Syd, för att stämma av praktiska detaljer inför vårt arrangemang med Miriam Aïda den 2 oktober.

Nr 3
Nr 1Nr 2
 
April Verch Band består av April Verch, Hayes Griffin och Cody Walters 

 

Kvällens konsert med April Verch band blev en riktig vitamininjektion! Glädjande var att så många hade tagit sig till Kulturhuset för att dela denna härliga musikupplevelse. Tre skickliga musiker presenterade musik influerad av flera olika traditionella ”amerikanska” stilar bluegrass, country m fl.

 

Som extra krydda på tillställningen bjöd April på fantastiska steppkonster! Tänk att kunna steppa intensivt och taktfullt samtidigt som man spelar fiol! Publiken jublade inför denna bedrift. Verkligen imponerande.

 

Nr 4

Vi fick även tillfälle att avtacka Magdalena Fronczak för hennes fina arbete inom Musik i Syd och i synnerhet med Musikriket. Vi önskar henne lycka till med sina nya uppgifter hos GöteborgsSymfonikerna.

april verch band - vinjett till youtube

 

Vid tre års ålder började Stepdansaren och sing-songwritern April Verch att dansa de traditionella danserna i sitt hemland och hon började spela fiol när hon var sex år gam-mal. Idag tillhör hon en av de största traditionsbärarna inom den kanadensiska folkmu-siken.

I musiken kan man höra spår från både irländsk, polsk, fransk och tysk folkmusik samt influenser från amerikansk country och bluegrass. Med snabba fingrar, stepdans, charm och humor har bandet blivit hyllade i både Nordamerika, Europa och Australien.

 

Läs mer om April Verch Band   April Verch Band på Facebook   Affisch 

 

 (Text och foton: RosMarie J Neckö)

 

 2014-09-12