Julutställning med 29 konstnärer på Ljungbergmuseet

ljungbergmuseet - 29 konstnaerer - smaalaenningen

Julutställning med 29 konstnärer Ljungbergmuseet


Hela 29 olika konstnärers verk kommer att visas på väggarna inne i Ljungbergmuséet från och med lördag och fram till mitten av januari.
Trots att det inte blir stor vernissage kommer muséet att välkomna varmt på öppningsdagen.


Inne på Ljungbergmuséet står Paulina Hallencreutz med tumstocken i högsta hugg. Konst från 29 olika konstnärer ska upp på väggarna inför muséets Julutställning.


– Hur man hänger dem är viktigt för att de alla ska komma fram på bästa sätt. Det är mycket hög kvalitét och roligt att få visa en fantastisk bredd på verken, säger Paulina Hallencreutz, Ljungbergmuséet.


Någon stor vernissage kan det tyvärr inte bli med tanke på coronaläget.– Det är jättesynd men vi har valt att ändå ha öppet och bjuda på glögg till dem som kommer hit på lördag. Men vi måste hålla oss till restriktionerna och hålla på maxantalet om åtta personer inne samtidigt. Vi hoppas att besökarna förstår och kanske kommer vid olika tider, säger Paulina.


Till på lördag den 5 december har hon packat ner både tumstock, hammare och spik. Då ska alla verk vara på plats och det är verkligen en bredd i både motiv, medier och tekniker.


Några av de konstnärer vars verk som kommer att möta allmänheten är; Kenneth Sjöö, Helena Felldin, Fredrik Hofwander, Ronald Miller, Ingrid Miller, Fredrik Jansson, Bertil Almlöf, Sofie Arfwidsson von Röök, Kaj Engström, Olle Sköld, Åke Bergqvist och Ella Tillema.


– Utställningen kommer att vara kvar till den 17 januari och jag hoppas att många tar sig tillfälle att komma hit – den är väl värd att se, säger Paulina Hallencreutz.


Catarina Johansson2020-12-06