Markaryds Riksteaterförening - Höstens program 2020

oviss hoest foer teater och konst - smaalaenningen

Teatervänner

En nyteaterhöst står för dörren. Ingenting har blivit som vi planerat dettaverksamhetsår. Det är det eländiga Coronavirusets fel. Vi tvingades ställa invåra planerade föreställningar under vårsäsongen och höstens planer har blivitrejält omkullkastade. Vi gör dock ett försök att få ihop ett intressant ochengagerande Corona anpassat program i höst. Vad sägs om:

 

”Bygdenssöner” En ömsint landsbygdskomedimed Peter Jansson i fem olika roller. En monolog om vilka vi var och vilka viblev och vad det egentligen är som skapar gemenskap. Det är en föreställningfrån Riksteatern. Den spelas torsdagen den 1 oktober kl 19.00 i HinnerydsBygdegård.

 

”Jagspringer”. En stark föreställning om förlust, sorg och att springa sig urden. En man förlorar sitt barn och löpningen blir ett sätt för honom attbearbeta sorgen och att känna att han kan komma nära sin avlidna dotter.Byteatern i Kalmar producerar föreställningen och den framförs i TimsforsFolkets Hus onsdagen den 11 novemberkl 19.00.

 

”80-talsbarn”.Musikgruppen My quiet companionskulle gästat oss i våras med detta program, men då tvingades vi ställa in. Nugör vi ett nytt försök. Gruppen har gästat oss tidigare, då med sitt program”Springsteen på vårt sätt” Vi har inte bokat lokal för detta ännu. Vi avvaktarvidare rekommendationer från Folkhälsomyndigheten men fredagen den 13november har vi bokat med gruppen.

 

Vi hadeplanerat för en musikalresa till Malmö Opera i höst, men den har vi beslutatatt ställa in eftersom vi inte kan garantera behörigt corona avstånd påbussresan.

Vi räknar medatt de föreställningar vi presenterar här kan vi genomföra på ett säkert sätt.Vi kan hålla avstånd och vi kommer att ha tillgång till handsprit videntréerna. Vi kommer inte att erbjuda förtäring vid höstens föreställningar.

 

För mer information – besök hemsidorna www.kulturimarkaryd.se eller www.riksteatern.se/markaryd Där kan du läsa mer om våraföreställningar och boka biljetter. Titta gärna in på vår facebook sida pånätet och ”gilla” oss! Där lägger vi också ut information om våra aktiviteter.


RosMarie J. Neckö, ordf.

Telnr. 070 974 821, 0433 12556

rosmarie.j.necko@telia.com

                                                                                       

Inger-Marie Balkhed kassör 

Telnr 0433-126 81, 070 5145952

ikbalkhed@gmail.com

Hoppas vi ses vid höstens föreställningar trots Coronaläget!Vi behöver ju riktiga kulturupplevelser i dessa tider-


Välkomna!    
2020-09-11