Markaryds Riksteaterförening Höstens program och föreställningar

logo - hoestens program 2015


mimning i hoestprogrammet - smaalaenningen 150910

Smålänningen Torsdagen den 10 september 2015

(Text och foto: Leif Lundström)

 

MIM - En visuell standup med Lasse Nilsen

 

KULTURHUSET I MARKARYD

Måndagen den 28 september 19:00

 

lasse nilsen mim en standup fotograf anna thorbjoe

 

Lasse Nilsen kommer att bjuda på mim, fast inte. Standup, fast inte.Teater, fast inte. Men allt på samma gång, fast bättre. Kombinationen standup och mim känns lika ovanlig som svår.
– Föreställningen handlar om att gå sin egen väg. Att bara komma på att det är mim man vill ägna sitt liv åt. Att åka till Paris utan att känna någon, utan att ha någonstans att bo eller ens kunna språket. Att följa sitt hjärta trots att mim förmodligen är ett av de svåraste karriärvalen man kan ge sig på. Det är konstigt, men är man tvungen så är man, säger Lasse Nilsen.
Han är den enda komiker i världen som har fem års mimutbildning på den legendariska l’ecole de mime d’Etienne Decroux i Paris.

 

Biljettinfo:

Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 14 september samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

 

Enklast och smidigast köper Du Din biljett direkt här

koep biljett

 


 

 Teaterresa

En helkväll på Helsingborgs stadsteater

Lördagen den 3 oktober

 scener ur ett aektenskap (6)

 

Ingmar Bergmans ”Scener ur ett äktenskap” med Maria Kulle och Erik Borgeke + 2 rätters teatersupé på restaurang Teaterkatten

Pris: 595 kr för medlemmar och 700 kr för övriga. I priset ingår bussresa, entrébiljett på bra plats i salongen samt efter föreställningen två rätters teatersupé på restaurang Teaterkatten 

 

Föreställning ges lördagen den 3 oktober kl 18:00

Avresa från Strömsnäsbruk 16:00 och från Markaryd kl. 16:15.

För mer information och bokningsanmälan kontakta

Sten Neckö  Telnr 0433-125 56  Epost sten.necko@telia.com

Begränsat antal biljetter … så anmäl Dig snarast … Först till kvarn.

 

 

scener ur ett aektenskap (5) 

 Ingmar Bergmans tv-serie om ett äktenskap i förfall, blev på 1970-talet en formidabel internationell succé. Det påstås att skilsmässofrekvensen ökade markant i Sverige och Bergman lär ha skaffat hemligt telefonnummer för att undkomma alla som ville ringa honom och diskutera sina äktenskap. Nästan hälften av landets befolkning följde de båda huvudpersonernas laddade uppgörelser. Kanske är förklaringen till vår fascination inför Bergmans mästerverk helt enkelt den som en recensent skrev när historien under några veckor höll tre och en halv miljoner svenskar i ett järngrepp: ”Det här angår oss alla”.

 

scener ur ett aektenskap (2)

SVTs intervju med Maria Kulle om Scener ur ett äktenskap

scener ur ett aektenskap (9)

Fotografering och inspelning - Scener ur ett äktenskap

scener ur ett aektenskap (10)

Läs mer om Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap

Deras insats var ovärderlig eftersom de aldrig lämnade ut Marianne och Johan, utan försvarade dem.

Ingmar Bergman om Liv Ullmann och Erland Josephson

 


 

Konsert med Simon Ahlström

 

KULTURHUSET I MARKARYD - MAGNOLIAGÅRDEN

Söndagen den 4 oktober 19:00

 

simon ahlstroem

 

Ett musikprogram med Simon Ahlström, en ung begåvad trubadur, som med inlevelse tolkar Björn Afzelius musik (och även andras) på ett skickligt sätt. Blundar man och lyssnar till honom, tror man att det är Björn Afzelius som återuppstått! Detta är ett samarrangemang med ABF och avslutar Konstens och kulturens vecka i Markaryds Kommun.

 

Biljettinfo:

Entré 100 kr Scenpass 80 kr Skolungdom 50 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 21 september samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

Enklast och smidigast köper Du Din biljett direkt här

koep biljett

 


 

De odödliga

 

VERDANDI I TRARYD

Lördagen den 17 oktober 19:00

 

de odoedliga (2)

 

Vår lokala sångfågel Helen Jansson, Yvonne Thuvesson Rosenqvist och pianisten Jan Hydbring, kommer att framföra ett musikprogram som speglar två av våra första musikaliska världsstjärnor: Jenny Lind och Kristina Nilsson. Berättelsen om de båda sångerskorna, som varvas med musik hämtad från deras repertoar har valts med omsorg för att få en inblick in i hur det var att vara just Jenny Lind eller Kristina Nilsson: Två av världens största sångerskor genom tiderna!

 

Biljettinfo:

Entré 200 kr Scenpass 150 kr Skolungdom 100 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 5 oktober samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

Enklast och smidigast köper Du Din biljett direkt här

koep biljett

 


 

Min mammas dotter

 

KULTURHUSET I MARKARYD

Måndagen den 16 november 19:30

 

min mammas dotter (1)

 

Energiskt, roligt och känsloladdat - 23-åriga stjärnskottet Maria Nohras hyllade monolog handlar om en ung tjejs uppväxt. Sprudlande ordväxlingar blandas med boxning och Beyoncé som exploderar ut i en street-dansuppvisning. En föreställning i Riksteaterns regi, som beskriver kultur- och generationskrockar på ett humoristiskt sätt.

Med personliga berättelser kontrat med riktiga knockouts och en fantastisk publikkontakt lyckas Maria Nohra med humor och allvar berätta om skillnader i kulturkoder, svårigheter och stoltheten över att tillhöra två kulturer och den eviga kärleken till en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. En mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta.

– Min mamma är den jag älskar mest men också den jag har mest konflikter med. Jag tror att alla som har en mamma känner igen sig i den dubbla känslan, vilket också har varit min utgångspunkt när jag skrev föreställningen, säger Maria.

Kvällen inleds redan kl 18.30 med att Konstföreningen bjuder på konstmingel och själva föreställningen startar kl 19.30. Missa inte detta unika tillfälle där två kulturföreningar samarbetar.

 

Biljettinfo:

Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 2 november samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

Enklast och smidigast köper Du Din biljett direkt här

koep biljett

 2015-08-26