RHYTHMANIA Dansföreställning i Folkets Hus Timsfors 6 febr 19:00


aktuellt 451


rhythmania_foto_jose_figueroa-768x511

RHYTHMANIA


Onsdagen den 6 februari
19:00
Folkets Hus i Timsfors



Om föreställningen

Rhythmania är en föreställning hämtad ur en personlig och koreografisk resa i folkdansen. Utifrån den folkliga musiken och dansens förhållande till puls, rytm och groove rör sig Rhythmania i spänningsfältet mellan det som förenar och splittrar, mellan kollektiv och individ, mellan våra inre demoner och djupaste passioner. Det handlar om livet men också om konstnärliga risktaganden där dansen och musiken driver på och utmanar varandra, hela tiden på gränsen att tappa balansen.

Kvällen inleds som en guidad tur in i folkdansen tillsammans med föreställningens koreograf och dansare Anna Öberg samt riksspelmannen Anders Löfberg. Med lekfullhet och generositet bjuder de in publiken att titta på,delta i och samtala om dans. Därefter tar själva föreställningen vid.

Anna Öberg, uppvuxen i Hudiksvall, har sedan sin examen från Dans och Cirkushögskolan (DOCH) år 2006 bidragit till ett helt nytt sätt att se på vad folkdans är och kan vara. Hon har rönt stor uppmärksamhet för sitt nyskapande koreografiska arbete, både inom och utom genren samt för hur hon utvecklat folkdansen konstnärligt både i Sverige och utomlands. Nyligen tog hon emot pris för ”Årets Dans” på Folk- & Världsmusikgalan i Helsingborg.


Anders Löfberg spelar cello och fiol och är uppvuxen i den småländska folkmusikmiljön. Som riksspelman med examen från Kungliga Musikhögskolan har han en mängd musikaliska samarbeten i bagaget och återfinns bland annat i trion Nordic och norska gruppen Majorstuen. Anders har arbetat i flera sceniska folkdansföreställningar och är tack vare sin lyhördhet, kreativitet och mångsidighet en djupt uppskattad dansmusiker.

Längd: 1 h 30 min (inklusive 20 min paus)

koep biljett






2019-01-15