Biljetter och förköp till våra evenemang och föreställningar

Biljetter säljs i kassan från en timme innan föreställningen börjar. Du kan även boka förköpsbiljetter genom att ta kontakt med föreningens ordförande RosMarie J. Neckö – Mobil 070-974 18 21 Epost rosmarie.j.necko@telia.com eller Sten Neckö – Telnr 0433-125 56 Epost sten.necko@telia.com, så reserverar vi Dina biljetter och Du kan hämta ut dem i kassan från en timme innan föreställningen börjar.

Enklast och smidigast bokar Du biljetter direkt på nätet.

Biljettförsäljning och biljettbokning till våra evenemang våren 2019 hittar Du här

PROGRAM VÅREN 2019


markaryds riksteaterfoerening - anne-frids musik p

foersaettsbild vaaren 2019 (3)


rhythmania_foto_jose_figueroa-768x511

RHYTHMANIA


Onsdagen den 6 februari
19:00
Folkets Hus i TimsforsOm föreställningen

Rhythmania är en föreställning hämtad ur en personlig och koreografisk resa i folkdansen. Utifrån den folkliga musiken och dansens förhållande till puls, rytm och groove rör sig Rhythmania i spänningsfältet mellan det som förenar och splittrar, mellan kollektiv och individ, mellan våra inre demoner och djupaste passioner. Det handlar om livet men också om konstnärliga risktaganden där dansen och musiken driver på och utmanar varandra, hela tiden på gränsen att tappa balansen.

Kvällen inleds som en guidad tur in i folkdansen tillsammans med föreställningens koreograf och dansare Anna Öberg samt riksspelmannen Anders Löfberg. Med lekfullhet och generositet bjuder de in publiken att titta på,delta i och samtala om dans. Därefter tar själva föreställningen vid.

Anna Öberg, uppvuxen i Hudiksvall, har sedan sin examen från Dans och Cirkushögskolan (DOCH) år 2006 bidragit till ett helt nytt sätt att se på vad folkdans är och kan vara. Hon har rönt stor uppmärksamhet för sitt nyskapande koreografiska arbete, både inom och utom genren samt för hur hon utvecklat folkdansen konstnärligt både i Sverige och utomlands. Nyligen tog hon emot pris för ”Årets Dans” på Folk- & Världsmusikgalan i Helsingborg.


Anders Löfberg spelar cello och fiol och är uppvuxen i den småländska folkmusikmiljön. Som riksspelman med examen från Kungliga Musikhögskolan har han en mängd musikaliska samarbeten i bagaget och återfinns bland annat i trion Nordic och norska gruppen Majorstuen. Anders har arbetat i flera sceniska folkdansföreställningar och är tack vare sin lyhördhet, kreativitet och mångsidighet en djupt uppskattad dansmusiker.

Längd: 1 h 30 min (inklusive 20 min paus)

koep biljett


vinjettbild

TYPISKT TYPISK


Fredagen den 22 februari
14:00
Folkets Hus i TimsforsOm föreställningen


EN BARN- OCH FAMILJEFÖRESTÄLLNING
En föreställning om att få vara precis så typisk som man är
Vad är normalt? Och vem är normal? Går det att vara typiskt normal? Anna, Georgios och Rebecca tar er med på en resa kring hur det kan vara att vara typisk. Men hur ska de kunna veta hur en sådan är? Med dans och ord undersöker vi tillsammans vad det är att vara normal. Typiskt Typisk är en dansföreställning som leker med vår förståelse av vad som är normalt och inte, och som hyllar våra olikheter. Från förskolan och uppåt 
REGIONTEATERN BLEKINGE KRONOBERG

ÅRSMÖTE


Torsdagen den 14 mars
18:00
Kulturhuset Markaryd - Magnoliagården

Alla medlemmar hälsas varmt välkomna 
Efter årsmötet visas föreställningen ”En frid(a) för själen”
med skådespelaren Anna Bromee

EN FRID(A) FÖR SJÄLEN


Torsdagen den 14 mars
19:00
Kulturhuset MarkarydOm föreställningen

I den nya musikteater-föreställningen ”En frid(a) för själen” sjunger och berättarskådespelaren ANNA BROMEE varmt, humoristiskt och berörande utifrån Anni-Frid Lyngstads musik.

Från de tidiga åren på 60-talet, när en tonårig Anni-Frid sjöng i dansorkestrar i Sörmland, vann en talangjakt och fick sjunga i Hylands hörna – via världs-turnéerna med ABBA – till de personliga soloalbumen på 80- & 90-talet där Frida debuterar som kompositör och textförfattare.

GUNILLA NYROOS har regisserat föreställningen, som spelas med Fridas välsignelse.

Tillsammans blir sångerna som en glädjefylld, rolig, inspirerande och rörande livsresa med hög igenkänningsfaktor - En fördjupad bild av kreatören Anni-Frid och en spegling av allas våra tankar och upplevelser.

Musiken i föreställningen är specialarrangerad och förinspelad av några av Sveriges skickligaste musiker. Anni-Frids vän och pianist från ungdomen; Gunnar Sandevärn är med och spelar piano på en sång. 

"En frid(a) för själen" fick sin urpremiär våren 2018 i Fridas hemstad Torshälla, på Sagabiografen. När Frida var 12 år såg hon Elvis-filmen Jailhouse Rock just där – och bestämde sig för att följa sin musikdröm.

koep biljett

KÄRLEKENS OUTGRUNDLIGA VÄGAR


Onsdagen den 10 april
19:00
Gula Huset i MarkarydOm föreställningen

"Kärlekens outgrundliga vägar" handlar om lustiga och sorgliga,påhittade och sanna historier om vår starkaste drivkraft: Kärleken. Historierna utspelar sig i Mellanöstern, på norra Island, i Leningrad och Malmö. Det handlar om Kärlekens och livets outgrundliga ödestrådar, allt från skapelsemyten, via hedersmordet på Romeo och Julia, till körsbärsträdens blomning i Pildammsparken i Malmö våren 1983. Mycket humor och eftertanke, varmpublikkontakt och en hel del improvisation.

Föreställningen består av både påhittade och sanna berättelser, skrönor och kåserier om Kärleken.

Föreställningen spelades som sommarteater i Orienthallen på Österlen sommaren 2015, och har sedan dess spelats på turné runtom i Sverige, samt varit på gästspel till Både Finland och Danmark.


Maria Arnadottir är skådespelerska och regissör, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö med en mångårig erfarenhet av all slags teaterarbete. Hon har varit anställd på bl. a. Malmö Stadsteater, Skånska Teatern, Moomsteatern, Örebro Länsteater och Västanå teater. Maria Arnadottir har tidigare turnerad med berättarteaterföreställningar som t.ex. Kastanjeteaterns ”Kejsarinnans tofflor”,Teater Bjermas ”Djur och Människor” och det nordiska samarbetsprojektet ”Tidens gång i Backstugan”.

Längd: 1 h 30 min (inklusive 15 min paus)

koep biljettPROGRAM HÖSTEN 2018programblad hoesten 2018 - foersaettsblad 2
teaterhoest med stor spaennvidd - smaalaenningen 1

aktuellt 300 (3)BORTBYTINGEN


Lördagen den 22 september
14:00
Folkets Hus i TimsforsOm föreställningen


En barn- och familjeföreställning

I den här uppsättningen är Selma Lagerlöfs klassiska novell förlagd till modern miljö. Precis som i sagans värld så är det inte givet att föräldrar är helt goda, inte heller att troll är helt onda eller att barn är helt barnsliga. Snarare tvärtom. Men en sak är säker, hur vi behandlar andra kommer förr eller senare påverka oss själva. Det är ett lika aktuellt faktum nu som när sagan skrevs för mer än hundra år sedan 

Regi: Rikard Lekander 
I rollerna: Martin Ellborg, Agnes Forstenberg, Björn Johansson Boklund och Elin Rusk.

Längd 50 min 

Regionteatern Blekinge  Kronoberg

Samtliga intäkter tillfaller insamlingen till Världens Barn

Inget förköp - Biljetter finns i kassan vid entrén

Entré:Barn 10 kr  Medföljande vuxen 50 kr

topp_wss-sewest side story

TEATERRESA TILL MALMÖ OPERA

Musikalen West Side Story


Lördagen den 29 september 2018
18:00
Malmö Opera


west side story - malmoe opera hoesten 2018 (2)

JAG TOG VÄGEN BORT FRÅN KARTAN


Fredagen den 19 oktober
19:00
Stora Hotellet i MarkarydOm föreställningen

19:00-19:45 Matservering 20:00 Musikframträdande

Jag tog vägen bort från kartan är en humoristisk, djupsinnig och hoppfull föreställning om kärlek, uppbrott och om att gå vilse men att det aldrig är försent att hitta nya vägar med Sara Lindh och Krister Jonsson.
Man ritar upp en karta över sitt liv. Vad händer när det som var inte längre gäller och kartan måste ritas om? Texterna handlar om ljuva drömmar och brustna illusioner, om modet att våga lämna tryggheten i det liv man byggt upp och sorgen över en havererad relation, om oron inför att bara vara förälder varannan vecka och om modet att öppna sitt hjärta och våga älska igen.

Sara Lindh har nått stora framgångar hos både publik och press med föreställningarna Telegram från ett längtande hjärta och Kärleken, döden och en slät kopp kaffe och Sista tangon i Svedala Nu fortsätter hon att resa runt med sina humoristiska, tröstande och kärleksfulla hyllningar till livet. Som alltid bjuds det på bitterljuva minnen, vardagliga trivialiteter och kärva visdomsord om hur man får syn på det vackra i livet.

Längd: 2 h (inklusive paus)

NÄR VI TRÄFFADE VARANN


Söndagen den 25 november
19:00
Folkets Hus i TimsforsOm föreställningen

Hur träffade du din bästa vän? Eivor och Abdu möts i ett snöfall. Hon ber honom lämna henne ifred. Det gör han inte. En oväntad vänskap uppstår och steg för steg ändras vardagen. Inget ska någonsin bli som förut igen. Kanske möttes de när de som mest behövde det? Det blir ett varmt drama om nödvändig vänskap. Föreställningen bygger på verkliga berättelser som samlats in från hela landet.

I rollerna Gunilla Larsson som Eivor och Robert Hannouch som Abdu. 
Av: Joakim Rindå och Ninna Tersman 
Regi: Joakim Rindå 
Scenografi och kostym: Johanna Mårtensson 
Musik och ljuddesign: Cicely Irvine
Ljus: Jenni Aho
Språk: Svenska som huvudspråk, i delar arabiska. 
När vi träffade varann är baserad på verkliga möten och berättelser. 
En produktion av Riksteatern.

Längd: 1 h 50 min (inklusive 20 min paus)

program vaaren 2018

Föreställningar och evenemang våren 2018

 

TEATERRESA TILL MALMÖ OPERA

Musikalen Spelman på taket


Lördagen den 20 januari 2018
18:00
Malmö OperaOm föreställningen

Det här är en hjärtevärmande historia om livet, kärlek och skratt!
Malmöpubliken minns Spelman på taket som om det var igår, men det har nu gått 20 år sedan den sist sattes upp ... denna stora klassiska musikal fylld av värme och kärlek. Många känner till ”Om jag hade pengar” (If I were a rich man) som blev en dunderhit med Cornelis Vreeswijk och senare Jan Malmsjö, som båda spelade huvudrollen Tevje på Malmö opera. Denna gång ser vi Philip Zandén i huvudrollen tillsammans med Katarina Ewerlöf


Information om teaterresan:

Preliminära avresetider: Buss avgår från Traryd 15:00 Strömsnäsbruk (järnvägsstationen) kl 15:10 och från Markaryd (järnvägsstationen) 15:30 För mer info och förhandsbokning : 0433-125 56
Först till kvarn ...


aarsmoete 180227


ÅRSMÖTE


Tisdagen den 27 februari
18:00
Folkets Hus i Timsfors


Alla medlemmar hälsas varmt välkomna

foeregaangerskan (2)

FÖREGÅNGERSKAN


Tisdagen den 27 februari
19:00
Folkets Hus i TimsforsOm föreställningen

Det närmar sig hundraårsjubileet av den kvinnliga rösträtten. I Föregångerskan ser vi Catherine Westling i en ny monolog som med humor och frenesi berättar en historia om kampen för en rättighet som vi ofta tar för givet men som vi idag mer än någonsin måste värna om. Men hur var det i den brinnande kampen för den kvinnliga rösträtten? Vad hände efteråt? Och vad har hänt på de här hundra åren? Med avstamp i professor Christina Florins forskning om den växjöbaserade fysikern Gulli Petrini, en stark kämpe i rösträttskampen, berättas här på ett spetsigt, roligt och eldande sätt historien om nu och då och det som händer där emellan…

Längd: 60 min
MANUS Lisa Lindén REGI Karin Enberg I ROLLEN Catherine Westling 
Regionteatern Blekinge Kronoberg

Medlemmar som deltagit på årsmötet före förställningen betalar 100 kr i entré

bibliotekarien (1)

BIBLIOTEKARIEN


Tisdagen den 20 mars
19:00
Folkets Hus i StrömsnäsbrukOm föreställningen

På ett landsortsbibliotek en tisdagsförmiddag sitter en bibliotekarie i medelåldern. Många aktiviteter är på gång på biblioteket, språkcafé, bebisar som sjunger med sina mammor, skolklasser och andra besökare. Med andra ord en helt vanlig dag på biblioteket. Det enda ovanliga är att bibliotekarien idag kommer bli uppsagd...

En komedi om möten, kärlek, svek och löften. Det är ingen vanlig tisdag på filialbiblioteket. Bibliotekarien Jill Johnsson öppnar som vanligt, men med stor förväntan och pirr i magen. Idag ska den kände författaren nämligen komma på biblioteksbesök. Han lär vara lite besvärlig, men vilken ära att få honom till filialen …

TEXTER Sofia Fredén REGI Peter Elmers I ROLLERNA Anna-Maria Käll, Bengt Dahlberg, Saskia Husberg och Björn Johansson Boklund.

Längd: 2 h (inkl paus)


motorcross-foto-peder-nabo

VILKEN ÅLDER


Onsdagen den 11 april
19:00
Verdandi TrarydOm föreställningen

Hur gammal är du egentligen? Är du 70 men känner dig som 40? Hur ser du på tid? Slungas du runt i cirklar eller är du på linjalen? Ålderskrisen, vad gör vi åt den?
Olika röster hörs som talar om vår syn på tiden som går, ålder och minnen. Vi ger liv åt rösterna med dockspel, skådespeleri och rörelse. En flygande tant, ett drömmande par, en pojke som irrar runt i kosmos och så en grumpy old lady såklart. Med hjälp av dockor, musik, inspelade berättelser, både humor och allvar reflekterar vi över att tiden går och hur vi ska förhålla oss till livet.

Musik: Peter Nabo
Medverkande: Anna Thorén Mörnerud och Jenny Bjärkstedt
Manus: Anna Thorén Mörnerud och Jenny Bjärkstedt
Ölands Dramatiska Teater

Längd: ca 6o min

omslgsfoto hoesten 2017 (2)

hoesten boerjar med mingel - markaryds riksteaterf

Här kan Du direkt, enkelt och smidigt beställa biljetter till höstens föreställningar 2017

nasse hittar en stol

NASSE HITTAR EN STOL


Söndagen den 17 september
10:30
Kulturhuset i MarkarydOm föreställningen

Denna klassiska ”bilderboksteater” skapades redan 1989 av Teater 23 i Malmö i samarbete med författaren och tecknaren Sven Nordquist. Under åren har den rönt stor uppskattning bland tusentals svenska barn samt vid teaterfestivaler i flera europeiska länder.


mingelkvaell 170925 (2)

MINGELAFTON


Måndagen den 25 september
19:00
Kulturhuset i MarkarydOm evenemanget

Markaryds Riksteaterförening presenterar sitt program för hösten 2017 och våren 2018 Sydvästra Smålands Konstförening presenterar höstens och vårens konstutställningar - Underhållning och konstlotteri
Konstutställning med MajBritt Pehrsson pågår

ZEBRAFINKEN


Måndagen den 2 oktober
19:00
Folkets Hus i TimsforsOm föreställningen

”Du sitter och gråter och gör dig till ett offer. Jag hör en dammsugare, oavbrutet, i mitt huvud. Det är självkänslan som försöker rensa upp, trots att dammsugarpåsen är full sedan länge. Självkänslan är handikappad, precis som Pontus… En fågel jag hade när jag var liten. Jag tror Pontus var bög.” I en gripande och aktuell reflektion över skoltidens utanförskap angriper Carlos Romero Cruz områden som identitet, självkänsla och längtan efter att passa in. Genom dragpersonan Carnita Molida hittar han en underhållande och varm ton för att skildra tonårens skörhet och teaterns fristad. Riksteatern


dockteater-kan-de-vau-naat-320x320


DOCKTEATER KAN DE' VAU NÅ'T


Tisdagen den 10 oktober
19:00
Folkets Hus i TimsforsOm föreställningen

År 2017 har Lasse Sonnesjö arbetat i 45 år som skådespelare och dock-/maskspelare. Han firar detta med att göra en illustrerande föreläsning där han berättar och visar på olika typer av dockor och hur man kan spela med dessa. Dockteater, kan de’ vau nå’t?
Kan en kaffekanna prata? Kan ett finger vara en medspelare? En skurtrasa förvandlas till en svan? Allt detta och mycket mer är möjligt i dockteaterns värld. 
Teorier om spelteknik varvas med anekdoter, bilder, filmklipp och spelscener från olika föreställningar. 
Byteatern - Kalmar Läns Teaterhungriga-hjartan_1920x720px


SPRINGSTEEN PÅ VÅRT SÄTT

Hungriga hjärtan med My Quiet Companion


Fredagen den 27 oktober
20:30
Stora Hotellet i MarkarydOm evenemanget

Hungriga hjärtan - Springsteen på vårt sätt med My Quiet Companion - Musikerna Sofia Ekberg, Patrick Rydman och Henrik Cederblom i My Quiet Companion bjuder på tidlösa hits som du aldrig hört dem förr. Intima akustiska arrangemang och personliga betraktelser kombineras med en befriande dos humor. 
I My Quiet Companions nya tolkningar av Bruce Springsteens låtskatt blandas intima akustiska arrangemang med personliga betraktelser om våra gemensamma drömmars skörhet, vår kärlekshunger och en ständig längtan bort och hem, kombinerat med en befriande dos humor.

mirabelle_astrakan_maria_jonsson_mc

MIRABELL OCH ASTRAKAN


Lördagen den 18 november
14:00
Folkets Hus i TimsforsOm föreställningen

En lekfull och existentiell musikteater om att vänta av Annika Thor
Regionteatern Blekinge Kronoberg
Ett samarbete mellan Markaryds Riksteaterförening och Kultur & Fritid Markaryds kommun
Behållningen går oavkortat till insamlingen Världens Barn


erik loewenthal - fadern (1)

FADERN - EN STANDUPSHOW MED ERIC LÖWENTHAL


Onsdagen den 22 november
19:00
Kulturhuset i MarkarydOm föreställningen

Han gör humor om funktionshinder
Eric Löwenthals son gav inspiration till showen
Komikern Eric Löwenthals son Alexander är 24, men kan varken prata eller klara sig själv.
I föreställningen ”Fadern” gör Eric humor om livet med sitt funktionshindrade barn.
– Vi skrattar inte åt Alex, utan åt allas våra fördomar, säger han.

Eric Löwenthal är ett komikerproffs och har jobbat med humor sen 1998. Han turnerar runt på landets ståuppklubbar och humorfestivaler och gör därutöver uppträdanden på alla typer av evenemang.
Hösten 2014 hade Eric premiär på sin första större soloshow: FADERN. En föreställning som gjort succé både hos publik och kritiker och vars turné därför ständigt förlängs.
Sin första komiska enmansshow, Pirr, gjorde Eric 1998 i Göteborg. Den blev en riktigt långkörare och spelades ända till 2010. 
Utöver det har han bland annat synts på Malmö Dramatiska Teater och SVT, men han har också hunnit med att spela fars och gjort street performances.

erik loewenthal - malou efter tio (2)

erik loewenthal - malmoe comedy klubb (2)julskyltning

KULTURMYSIG JULSKYLTNING


Söndagen den 3 december
14:00-18:00
Kulturhuset i MarkarydOm evenemanget

Markaryds Riksteaterförening bjuder på kulturmysig julskyltning med bl a jullotteri, godis och programpresentation 

Föreställningar och evenemang våren 2017rubrik 8

rubrik 1

bildspel vaaren 2017 (2)


rubrik 2

bildspel vaaren 2017 (3)

texter 2rubrik 9

bildspel vaaren 2017 (4b)

rubrik 4

bildspel vaaren 2017 (5)

texter 1


rubrik 5

bildspel vaaren 2017 (6)

texter 3


rubrik 6

rubrik 7

bildspel vaaren 2017 (8)

texter 5

Evenemangetär ett samarbete mellan Markaryds Riksteaterförening och Markaryds Sparbank.

Biljettertill föreställningen kommer att distribueras via Markaryds Sparbank


logo - markaryds sparbankbildspel vaaren 2017 (9)


bildspel vaaren 2017 (10)Föreställningar och evenemang hösten 2016


rubriker 36

ett odjur till hembitraede (7) 160821

Tid: 15:00

Plats: Hembygdsparken i Markaryd

Biljettinfo: Entré 200 kr Scenpass 150 kr Skolungdom 100 kr Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 8 augusti samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar. Mer info och biljettbokning på kulturportalen www.kulturimarkaryd.se

Scenpasserbjudande: 150 kr


Info om föreställningen
ETT ODJUR TILL HEMBITRÄDE är en nyskriven komedi i folklig anda.Tycker du om gamla filmer från 40-talet som ”Vi hemslavinnor”, ” Pensionat Paradiset”, ”Fram för lilla Märta” så kommer du att känna igen dig. 
Som de bästa komedier har ETT ODJUR TILL HEMBITRÄDE ett allvar i botten. Här drivs med klasssamhälle, moral och pigdebatt och som en nostalgisk tillbakablick får vi höra genuina, välkända "örhängen" från 40-talet som "Med dig i mina armar", "Säg det med ett leende" och många fler. 

Föreställningen är 1 tim 40 min (inklusive 20 min paus) 


rubriker 37

kinky boots 161002

Tid: 16:00

Plats: Malmö Opera

Biljettinfo: Biljettinfo: Pris: 750 kr för medlemmar och 870 kr för övriga. I priset ingår bussresa, entrébiljett på bra plats samt eftermiddagskaffe på vägen till Malmö och en lätt färdkost på hemvägen Begränsat antal biljetter – Först till kvarn …

För mer info och förhandsbokning  

Kontakta Sten Neckö Telnr 0433-125 56


Information om teaterresan
Räkna med en fartfylld musikal med stor show, mycket humor och härlig musik - Medverkar gör bl a Andreas Weise, Åsa Fång, Stafan Sauk, Marianne Mörck och Li-Tong Hsu 
Information om arrangemanget
Buss avgår från Strömsnäsbruk (järnvägsstationen) kl 13:00 och från Markaryd (järnvägsstationen) 13:30 - Möjlighet till påstigning i Timsfors 13:15

rubriker 38dagbrott (2)

Tid: 19:00

Plats: Timsfors Folkets Hus

Biljettinfo: Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 26 september samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar. Mer info och biljettbokning på kulturportalen www.kulturimarkaryd.se

Scenpasserbjudande: 120 kr

Info om föreställningen
Ett vardagsnära drama om gruvor, längtan och pirrig passion!
Vem ska städa upp här då? Ett humoristiskt drama om bultande hjärtan, stora planer och spruckna drömmar.
Dramatiker Anders Duus är tillbaka med ett vardagsnära drama om längtan, frustration och kärlek. I botten av berättelsen ligger den komplicerade gruvfrågan med sin motsätt-ning mellan arbetstillfällen, miljökonsekvenser och samiska rättigheter.

Riksteatern i samarbete med Giron sámi teáhter.
Föreställningen är 1 tim 30 min (inkl. paus)


rubriker 39varje vaag (2) 161022

Tid: 19:00

Plats: Timsfors Folkets Hus

Biljettinfo: Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m onsdagen den 27 oktober samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar. 

Scenpasserbjudande: 120 kr


Info om föreställningen

Allt för ett bättre liv - En föreställning fylld av känslor och livsöden som inte lämnar någon oberörd. Ihopträngda på skeppet mot Amerika mal tankarna i huvudena på Vilhelm Mobergs utvandrare. Hur kommer det bli? Vad har jag gett mig in på? Emma Broström dramatiserar kapitlen om resan till den nya kontinenten tillsammans med nya texter av personer som idag är på flykt.

Föreställningen är 2 tim (inkl. paus)rubriker 40hyllning till frida kahlo (2) 161114

Tid: 19:00

Plats: Kulturhuset i Markaryd

Biljettinfo: Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m onsdagen den 31 oktober samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar. 

Scenpasserbjudande: 120 krInfo om föreställningen

HYLLNING till FRIDA KAHLO med Duo Cantilena.
Gitarristen Sabina Agnas & flöjtisten Anna BomanHald hyllar den mexikanska konstnärinnan FRIDA KAHLO med toner, text & bildspel. 

2014 var det 60 år sedan FRIDA KAHLO´s dynamiska men alltför korta liv avslutades. Med spännande musik, FRIDA´s färgsprakande målningar & sina egenhändigt skrivna brev samt dagboksanteckningar vill Sabina & Anna hylla denna modiga kvinna som vågade måla sin egen verklighet! 
Duo Cantilena består av Sabina Agnas, gitarr och Anna Boman Hald, flöjt. 

Föreställningen är 1 tim 10 min Föreställningar och evenemang våren 2016

teaterresa 160220 (3)

My Fair Lady är baserad på George Bernard Shaws pjäs Pygmalion från 1912 och är en skarp satir över klassamhället och dess fixering vid ytlighet. När originalpjäsen sattes upp i London hade teaterchefen, som också spelade Higgins, till Shaws fasa gjort om slutet. Någon kvinnlig frigörelse var det inte längre tal om! I stället fick publiken se ett traditionellt och ”lyckligt” slut där den manschauvinistiske Higgins fick sista ordet, ett slut som sedan levt kvar i både musikal- och filmversionerna. I samarbete med Malmö Opera sätter nu Helsingborgs stadsteater upp ikonmusikalen My Fair Lady.

bildspel - markaryds riksteaterfoerening vaaren 20

rubriker 10

logotype - markaryds riksteaterfoerening 1

bildspel - markaryds riksteaterfoerening vaaren 20

bildspel - markaryds riksteaterfoerening vaaren 20

bildspel - markaryds riksteaterfoerening vaaren 20

Biljettinfo:

Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 22 februari samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.


bildspel - markaryds riksteaterfoerening vaaren 20

La Paloma är en humoristisk, varm och djupt humanistisk berättelse med människokärlek som centralt tema. Pjäsen tar upp högaktuella ämnen som kulturkrockar, fördomar, främlingsfientlighet, hur vi vårdar våra äldre och inte minst oväntad vänskap på äldre dagar. Tage är 84 år gammal och bor på ett äldreboende. En dag bryts det invanda vardagsmönstret när han inte längre väcks av Eva-Britt, utan Yasmina. Hon står där, insvept i sjal och ögonblickligen inlindad i Tages främlingsfientlighet Våren 2016 fortsätter La Paloma på turné. Rollen som Tage spelas då av skådespelaren Michael Segerström - Föreställningen är 120 min inkl. paus - Smålands Musik & Teater


bildspel - markaryds riksteaterfoerening vaaren 20


Biljettinfo:

Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 7 april samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.


Föreställningar och evenemang hösten 2015 EVENEMANG HÖSTEN 2015

Här kan Du direkt och enkelt köpa biljetter till våra föreställningar

 

MIM - En visuell standup med Lasse Nilsen

KULTURHUSET I MARKARYD

Måndagen den 28 september 19:00

lasse nilsen mim en standup fotograf anna thorbjoe

Lasse Nilsen kommer att bjuda på mim, fast inte. Standup, fast inte.Teater, fast inte. Men allt på samma gång, fast bättre. Kombinationen standup och mim känns lika ovanlig som svår.
– Föreställningen handlar om att gå sin egen väg. Att bara komma på att det är mim man vill ägna sitt liv åt. Att åka till Paris utan att känna någon, utan att ha någonstans att bo eller ens kunna språket. Att följa sitt hjärta trots att mim förmodligen är ett av de svåraste karriärvalen man kan ge sig på. Det är konstigt, men är man tvungen så är man, säger Lasse Nilsen.
Han är den enda komiker i världen som har fem års mimutbildning på den legendariska l’ecole de mime d’Etienne Decroux i Paris.

Biljettinfo:

Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 14 september samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.


Teaterresa

En helkväll på Helsingborgs stadsteater

Lördagen den 3 oktober

scener ur ett aektenskap (6)

 

Ingmar Bergmans ”Scener ur ett äktenskap” med Maria Kulle och Erik Borgeke + 2 rätters teatersupé på restaurang Teaterkatten

Pris: 595 kr för medlemmar och 700 kr för övriga. I priset ingår bussresa, entrébiljett på bra plats i salongen samt efter föreställningen två rätters teatersupé på restaurang Teaterkatten

Föreställning ges lördagen den 3 oktober kl 18:00

Avresa från Strömsnäsbruk 16:00 och från Markaryd kl. 16:15.

För mer information och bokningsanmälan kontakta

Sten Neckö  Telnr 0433-125 56  Epost sten.necko@telia.com

Begränsat antal biljetter … så anmäl Dig snarast … Först till kvarn.

 

 

 

scener ur ett aektenskap (5)

 Ingmar Bergmans tv-serie om ett äktenskap i förfall, blev på 1970-talet en formidabel internationell succé. Det påstås att skilsmässofrekvensen ökade markant i Sverige och Bergman lär ha skaffat hemligt telefonnummer för att undkomma alla som ville ringa honom och diskutera sina äktenskap. Nästan hälften av landets befolkning följde de båda huvudpersonernas laddade uppgörelser. Kanske är förklaringen till vår fascination inför Bergmans mästerverk helt enkelt den som en recensent skrev när historien under några veckor höll tre och en halv miljoner svenskar i ett järngrepp: ”Det här angår oss alla”.

scener ur ett aektenskap (2)

SVTs intervju med Maria Kulle om Scener ur ett äktenskap

 

scener ur ett aektenskap (9)

Fotografering och inspelning - Scener ur ett äktenskap

scener ur ett aektenskap (10)

Läs mer om Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap

Deras insats var ovärderlig eftersom de aldrig lämnade ut Marianne och Johan, utan försvarade dem.

Ingmar Bergman om Liv Ullmann och Erland Josephson


 

Konsert med Simon Ahlström

KULTURHUSET I MARKARYD - MAGNOLIAGÅRDEN

Söndagen den 4 oktober 19:00

simon ahlstroem

Ett musikprogram med Simon Ahlström, en ung begåvad trubadur, som med inlevelse tolkar Björn Afzelius musik (och även andras) på ett skickligt sätt. Blundar man och lyssnar till honom, tror man att det är Björn Afzelius som återuppstått! Detta är ett samarrangemang med ABF och avslutar Konstens och kulturens vecka i Markaryds Kommun.

Biljettinfo:

Entré 100 kr Scenpass 80 kr Skolungdom 50 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 21 september samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.


De odödliga

VERDANDI I TRARYD

Lördagen den 17 oktober 19:00

de odoedliga (2)

Vår lokala sångfågel Helen Jansson, Yvonne Thuvesson Rosenqvist och pianisten Jan Hydbring, kommer att framföra ett musikprogram som speglar två av våra första musikaliska världsstjärnor: Jenny Lind och Kristina Nilsson. Berättelsen om de båda sångerskorna, som varvas med musik hämtad från deras repertoar har valts med omsorg för att få en inblick in i hur det var att vara just Jenny Lind eller Kristina Nilsson: Två av världens största sångerskor genom tiderna!

Biljettinfo:

Entré 200 kr Scenpass 150 kr Skolungdom 100 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 5 oktober samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.


Min mammas dotter

KULTURHUSET I MARKARYD

Måndagen den 16 november 19:30

min mammas dotter (1)

Energiskt, roligt och känsloladdat - 23-åriga stjärnskottet Maria Nohras hyllade monolog handlar om en ung tjejs uppväxt. Sprudlande ordväxlingar blandas med boxning och Beyoncé som exploderar ut i en street-dansuppvisning. En föreställning i Riksteaterns regi, som beskriver kultur- och generationskrockar på ett humoristiskt sätt.

Med personliga berättelser kontrat med riktiga knockouts och en fantastisk publikkontakt lyckas Maria Nohra med humor och allvar berätta om skillnader i kulturkoder, svårigheter och stoltheten över att tillhöra två kulturer och den eviga kärleken till en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. En mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta.

– Min mamma är den jag älskar mest men också den jag har mest konflikter med. Jag tror att alla som har en mamma känner igen sig i den dubbla känslan, vilket också har varit min utgångspunkt när jag skrev föreställningen, säger Maria.

Kvällen inleds redan kl 18.30 med att Konstföreningen bjuder på konstmingel och själva föreställningen startar kl 19.30. Missa inte detta unika tillfälle där två kulturföreningar samarbetar.

Biljettinfo:

Entré 150 kr Scenpass 120 kr Skolungdom 80 kr
Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 2 november samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.


Föreställningar och evenemang våren 2015


 

Teaterresa till föreställningen "Kristina från Dufvemåla"

 

Söndagen den 18 januari Kl 15.00

 

Succéföreställningen på GöteborgsOperan

 

TEATERRESAN ÄR FULLBOKAD OCH SLUTSÅLD
 

Avresa från Markaryd cirka kl. 11.00

 

Vill Du stå på reservplats kontakta RosMarie J Neckö för mer information
RosMarie J. Neckö Telnr 070-974 18 21 alt 0433-125 56

Epost rosmarie.j.necko@telia.com

 


 

Var la jag mitt liv

 

Tisdagen den 24 februari kl 19:00

Folkets Hus i Timsfors

 

Minnen från ett helt liv blandas till en härlig föreställning där Carina med sång och charm spelar huvudrollen i sitt eget liv!  MANUS: Katarina Mazetti, som har skrivit ett tjugotal böcker bl.a succé Grabben i graven bredvid. Här debuterar hon som dramatiker i en specialskriven monolog för Regionteatern Blekinge Kronoberg. I HUVUDROLLEN: Catherine Westling

 

 Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m tisdagen den 10 februari samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar

 


 

 

Astrid - En saga om Sverige

 

Torsdagen den 19 mars kl 19:00

Kulturhuset i Markaryd

 

Ett musikdramatiskt verk som tar oss med på en vindlande resa genom Astrids liv och 1900-talet. Ikonen Astrid Lindgren och hennes kända barnboksfigurer fortsätter att leva trots att Astrid själv är död. Men vem var hon egentligen? Kvinnan bakom namnet Astrid Lindgren – hela världens sagotant. Det här är berättelsen om Astrid. Innan, under och efter att hon blev Astrid Lindgren med först svenska folket och sedan hela världen. Från matborden i mörka Småland till kontor i Stockholm, karriär och författarskap.
Föreställningen är ca 2 timmar inkl paus.
Regionteatern Blekinge Kronoberg
 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m torsdagen den 5 mars samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar

 


 

Teaterresa – En helkväll på Helsingborgs stadsteater

Lördagen den 11 april kl 18:00

 

TEATERRESAN ÄR FULLBOKAD OCH SLUTSÅLD

 

Den inbillade sjuke med Michael Segerström + 2 rätters teatersupé på restaurang Teaterkatten

 
 
Föreställningen är cirka 2 timmar inkl. paus. Pris: 575 kr (medlemmar) och 700 kr (icke-medlemmar)  I priset ingår bussresa, entrébiljett på bra plats samt efter föreställningen två rätters teatersupé på restaurang Teaterkatten.

 

Föreställning ges lördagen den 11 april kl 18:00 - Avresa från Markaryd cirka kl.
16:30.  För mer information kontakta Sten Neckö  
Telnr 0433-125 56  Epost sten.necko@telia.com
 
Den inbillade sjuke är ett färgsprakande och mustigt möte mellan Molières 1700-tal och vår samtid. Pjäsens tema om människors obegripliga tilltro till kvacksalveri är lika aktuellt nu som då.
"VARFÖR ÄLSKA EN EGOCENTRISK SKITSTÖVEL? DÄRFÖR ATT DET ÄR ROLIGT PÅ SCEN OCH DÅ ÄLSKAR MAN MOLIÈRE” – Michael Segerström

 


 

Jag kommer härifrån

 

Fredagen den 24 april kl 19:00

Folkets Hus i Timsfors

 

En pjäs om att söka sig själv och hitta något helt annat.  Allt som hon tycker är dåligt med sig själv är hemortens fel. Men det visar sig inte vara så enkelt. Orten och människorna är förändrade. Eller är det relationen till ort och människor som har förändrats? Berättar egentligen våra minnen alltid sanningen om hur det en gång var?                                    
RIKSTEATERN

 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m fredagen den 10 april samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar

 

Föreställningar och evenemang hösten 2014

 
 

Potatishandlaren

Friluftsteater på turné med Cecilia Hjalmarsson produktion

Söndagen den 17 augusti  kl 15.00

Hembygdsparken i Markaryd

Läs mer  om föreställningen

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 28 juli samt i biljettkassan i hembygdsparken 1 timme innan föreställningen börjar.
 
 

Konsert med Miriam Aïda

En föreställning med svenska visor till brasilianska toner

 

Torsdagen den 2 oktober 2014  Kl 19.00

Kulturhuset i Markaryd

 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 18 september samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

 

Teaterresa till Älmhult och föreställningen Fortfarande skeptisk

Stefan Sauk - känd från bl a Hamiltonfilmerna, Lorry och Let´s Dance är ute på turné med Riksteatern under hösten. Vi har inte själva engagerat honom, men han gästar Älmhults Teaterförening och vi kan få tillgång till biljetter där. Ett sällsynt tillfälle att uppleva en unik skådespelare och entertainer.

 

Lördagen den 4 oktober 2014  Kl 19.00

Folkets Hus i Älmhult

 

För mer information och  föhandsbokning kontakta  RosMarie J. Neckö  Telnr 070-974 18 21 alt 0433-125 56 - Epost rosmarie.j.necko@telia.com

 

Konsert med Josette Bushell - Mingo & Unit

Soul-, jazz-, muskal-musik när den är som bäst och går rakt in i kropp, själ och hjärta

 

Söndagen den 19 oktober 2014  Kl 16.00

Kulturhuset i Markaryd

 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m fredagen den 3 oktober samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

 

Världens lyckligaste kycklingar

En satiriskt-komisk föreställning om en modern kycklinguppfödare. Föreställningen ges av Riksteatern på turné

 

Tisdagen den 21 oktober 2014  Kl 19.00

Folkets Hus i Strömsnäsbuk

 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m Tisdagen den 7 oktober samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

 

Tre farbröder som inte ville dö

En barn- och familjeföreställning med mycket musik. Föreställningen ges av ByTeatern - Kalmar Läns Treater

 

Lördagen den 25 oktober 2014  Kl 14.00

Folkets Hus i Timsfors

 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m fredagen den 10 oktober samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

 

"Helt enkelt"

En revyartad föreställning om livet med texter och sånger av Tage Danielsson. Med humor och värme framförs Tage Danielssons texter i ett nutida sammanhang av Olof Bergström och Stefan Johansson i en surrealistisk samhällsvarieté.

 

REGIONTEATERN BLEKINGE KRONOBERG HAR TYVÄRR BESLUTAT
ATT INTE SÄTTA UPP FÖRESTÄLLNINGEN - MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING MÅSTE DÄRFÖR OCHSÅ MEDDELA ATT   FÖRESTÄLLNINGEN ÄR INSTÄLLD  

Tisdagen den 2 december 2014  Kl 19.00

Verdandi i Traryd

 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m tisdagen den 18 november samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

 

Teaterresa till föreställningen "Kristina från Dufvemåla"

Succéföreställningen på GöteborgsOperan

 

TEATERRESAN ÄR SLUTSÅLD OCH FULLBOKAD
 

Söndagen den 18 januari  Kl 15.00 

Avresa från Markaryd cirka kl. 11.00

Vill Du stå på reservplats kontakta RosMarie J Neckö för mer information
RosMarie J. Neckö  Telnr 070-974 18 21 alt 0433-125 56

Epost rosmarie.j.necko@telia.com

 

 

Föreställningar och evenemang våren 2014

 
 

Teaterresa till musikalen "Miss Saigon"

FULLBOKAD OCH SLUTSÅLD

 

Söndagen den 26 januari 2014 

Avresa kl. 14.00

 

Malmö Opera

 

Läs mer om föreställningen

INFOBLAD

 

För information kontakta
RosMarie J. Neckö  Telnr 070-974 18 21 alt 0433-125 56

Epost rosmarie.j.necko@telia.com

 

 

Teaterresa till föreställningen "I sista minuten"

Carin Mannheimers succéföreställning på Storan

FULLBOKAD OCH SLUTSÅLD

Lördagen den 22 februari

Avresa kl. 16.30

 

Helsingborgs stadsteater

 

Läs mer om föreställningen

För information kontakta 
RosMarie J. Neckö  Telnr 070-974 18 21 alt 0433-125 56

Epost rosmarie.j.necko@telia.com

 

 

Både herre och fru

Musikteater - Alice Tegnér för vuxna

Regionteatern Blekinge Kronoberg

 

Tisdagen den 4 mars  Kl 19.00

 

Folkets Hus i Timsfors

 

Läs mer om föreställningen

 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m den 18 februari samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

 

Historier ur ett teaterliv

Lars Svensson f d teaterchef på Helsingborgs stadsteater föreläser, kåserar och berättar historier ur ett långt och rikt teaterliv

 

Tisdagen den 25 mars  Kl 19.00

 

Kulturhuset i Markaryd

 

Markaryds Riksteaterförening bjuder på fri entré

 

Kl 18.00 har Markaryds Riksteaterförening sitt årsmöte för 2014 i Kulturhuset i Markaryd - Medlemmar hälsas varmt välkomna

 

 

 När rocken kom till Sveg

På turné med Riksteatern

 

Torsdagen den 3 april  kl 19.00

 

Folkets Hus i Strömsnäsbruk

 

Läs mer om föreställningen

 

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m tisdagen den 11 mars samt i biljettkassan 1 timme innan föreställningen börjar.

 

 

Potatishandlaren

Friluftsteater på turné med Cecilia Hjalmarsson produktion

Söndagen den 17 augusti  kl 15.00

Hembygdsparken i Markaryd

Läs mer  om föreställningen

Biljettförsäljning och förköp finns på Kulturhuset i Markaryd fr o m måndagen den 28 juli samt i biljettkassan i hembygdsparken 1 timme innan föreställningen börjar.

 

BOKA BILJETTER PÅ NÄTET

 

logo - tickster