En FRID(a) för själen Musikteaterföreställning Kulturhuset Markaryd 14 mars 19:00

en frid8(a) foer sjaelen - collage 190314

EN FRID(A) FÖR SJÄLEN


Torsdagen den 14 mars
19:00
Kulturhuset MarkarydOm föreställningen

I den nya musikteater-föreställningen ”En frid(a) för själen” sjunger och berättarskådespelaren ANNA BROMEE varmt, humoristiskt och berörande utifrån Anni-Frid Lyngstads musik.

Från de tidiga åren på 60-talet, när en tonårig Anni-Frid sjöng i dansorkestrar i Sörmland, vann en talangjakt och fick sjunga i Hylands hörna – via världs-turnéerna med ABBA – till de personliga soloalbumen på 80- & 90-talet där Frida debuterar som kompositör och textförfattare.

GUNILLA NYROOS har regisserat föreställningen, som spelas med Fridas välsignelse.

Tillsammans blir sångerna som en glädjefylld, rolig, inspirerande och rörande livsresa med hög igenkänningsfaktor - En fördjupad bild av kreatören Anni-Frid och en spegling av allas våra tankar och upplevelser.

Musiken i föreställningen är specialarrangerad och förinspelad av några av Sveriges skickligaste musiker. Anni-Frids vän och pianist från ungdomen; Gunnar Sandevärn är med och spelar piano på en sång. 

"En frid(a) för själen" fick sin urpremiär våren 2018 i Fridas hemstad Torshälla, på Sagabiografen. När Frida var 12 år såg hon Elvis-filmen Jailhouse Rock just där – och bestämde sig för att följa sin musikdröm.

koep biljettÅRSMÖTE


Torsdagen den 14 mars
18:00
Kulturhuset Markaryd - Magnoliagården

Alla medlemmar hälsas varmt välkomna 
Efter årsmötet visas föreställningen ”En frid(a) för själen”
med skådespelaren Anna Bromee

2019-03-12