Jag ville dansa med lyckan Unik föreställning om Edith Piafs liv och sånger Kulturhuset Markaryd 3 nov 18:00

aktuellt 440

poster_piaf2

MER INFO och BILJETTBOKNING

Gladys del Pilar & Anna Bromee berättar om den unika & livsbejakande historien om Edith Piafs liv. En levnadsglad, berörande och unik berättelse som skildras genom Ediths egna ord och klassiska & sällsynta Piaf-sånger på svenska.

Edith Piaf föddes på en trottoar i de fattiga Paris-kvarteren Belleville 1915. Hennes liv var som en saga - från svindlande lycka till bråddjupt sorg.

Hon levde fullt ut i varje sekund, och berörde en hel värld med sina sånger och berättelser.

Gladys del Pilar & Anna Bromee berättar och sjunger i en föreställning som dragit fulla hus vid längre gästspel på bl a Göteborgs Stadsteater och Victoriateatern i Malmö under 2015. Succé-turnén fortsätter 2016.

I föreställningen klingar några av Edith Piafs älskade klassiska sånger. Här sjungs även Edith Piaf-visor som här för allra första gången framförs på svenska, i översättning av Anna Bromee.

Bland annat är det unika Piaf-visor som Anna fått direkt från den idag 93-årige kompositören monsieur Moulin, som skrev sånger för och tillsammans med Piaf i hennes Paris-våning på 1950- och 60-talet.

Föreställningen är en känslosam och levnadsglad musikalisk enaktare på en timme.
Den kan även spelas som helaftons-föreställning i två akter om så önskas.

Sångerna sjungs till special-arrangerade, backtracks, inspelade med full orkester med både stråk och blås för denna föreställning.

Piaf-skivan Jag ville dansa med lyckan, där Anna sjunger solo och i duett med Babben Larsson, Gladys del Pilar & Kajsa Ernst - släpptes 2015. Där finns bland annat de unika sångerna ur föreställningen med, och klassiska Piaf-sånger i nya översättningar och arrangemang.

Då är det prick 100 år sedan Edith Piaf föddes. Och hon ångrade ingenting.

Medverkande

Anna Bromee, Gladys del Pilar

Konstnärligt team

Anna Bromee (manus, översättning sångtexter), Hedvig Claesson (regiöga)

Producent

Anna Bromee Produktion2019-10-28