Konståret 2017 Utställande konstnärer


konstaaret 2017 - utstaellande konstnaerer


Under konståret 2017 kommer Sydvästra Smålands Konstförening att arrangera utställningar med följande konstnärer:


rubriker 55
lillemor loefgren


Född och uppvuxen i Ryd och har numera sin ateljé i Mölle på Kullahalvön. Målar i akryl, med sand, spackel och nät som strukturskapare.

Hon skulpterar även i lera och oftast kvinnogestalter som i sin kroppshållning reflekterar hennes egen dagsform och attityd.

rubriker 56



rubriker 49
lena ekman

Föddi Norrbotten och nu verksam i Vitaby i Skåne. Målar i Akvarell, akryl och olja.

"Som konstnär vill jag förmedla intryck i mina bilder. Jag vill skildra och gestalta, inte avbilda eller vara för övertydlig. Form och färg får ersätta detaljer. Förenklingen förstärker stämningar och intryck och via associativa bilder ger jag förslag till upplevelser. Jag hoppas att bilderna känns i ögat hos betraktaren."


rubriker 50



rubriker 51

majbritt pehrsson 2

Född i Ljungby och har numera sin ateljé i Älmhult.

Hon målar i olja och akvarell och vill förmedla en känsloupplevelse. Hon har som regel naturen som utgångspunkt för sitt måleri och lägger stor vikt vid färgerna, som måste harmoniera, för att uppnå en helhet. Det är viktigt att bilderna blir en helhet med övrigt i rummet och att betraktaren kan associera runt bilderna.

rubriker 52


rubriker 53
ulla stina larsson

Från Landskrona där hon också har sin ateljé.

Hon målar i akryl, vinyl och tempera och använder ibland sand som förstärkning. Genom sina verk gestaltar hon mitt eget känsloliv, men framför allt inspireras hon av arkitektur, hus och material. Hon omvandlarstrukturer, mönster och ljusspel i sitt arbete. När hon målar är tanke, känsla och handling ett.


rubriker 54





2016-11-16