Markarydsungdomar besökte Regionteatern

 

Uppskattat studiebesök på Ringsbergsteatern

 

dscf2136 - kopia

(Foto: Sten Neckö)

 

bildcollage 2

 (Foton: RosMarie J. Neckö)

 

 TEATER ÄR HÄFTIGT OCH SKITKUL

 

Onsdagen den 11 december besökte ett gäng glada ungdomar - från Huneskolan, Strömsnässkolan och gymnasieskolan KCM i Markaryd Regionteatern Blekinge Kronoberg i Växjö.
Studiebesöket startade med en rundvandring för få en bild av hur en teater fungerar "bakom scenen". En populär avdelning var rekvisitaförråden med bl a kläder, skor och olika huvudbonader. Efter en fikapaus var det sedan dags att inta sin plats i salongen för att avnjuta kvällens föreställning: Don Quijote - Riddaren av den sorgliga skepnaden

 

Stort tack till Erik Alering och Iréne Kleven på Regionteatern Blekinge Kronoberg för ett intressant och uppskattat studiebesök och för en inspirerande, tänkvärd och jättefin Don Ouijote-föreställning.

 

workshops och inspirationssamtal 131113

Onsdagens teaterbesök blev därmed finalen på höstens teatersatsning inom kulturprojektet Open Minds i vilken samtliga ungdomar i åk 7-9 på Strömsnässkolan och Huneskolan samt åk 1-3 i gymnasieskolan KCM har fått information om teater och scenkonst samt fått delta i workshops och inspirationssamtal om scenkonst under ledning av dramapedagogen Andreas Dahl från Regionteatern Blekinge Kronoberg.
Totalt har ca 520 ungdomar i Markaryds kommun deltagit i detta delprojekt och av dessa har mellan 40 och 50 anmält ett intresse av att få fortsätta med scenkonst och egen skapande dramatik i någon form. Projektet lär således få en fortsättning till våren 2014.
Läs mer  om delprojektet

 

Bildcollage från rundvandring på Ringsbergsteatern

(Foton: Sten Neckö)

studiebesoek - regionteatern 131211studiebesoek - regionteatern 131211 (1)studiebesoek - regionteatern 131211 (2)studiebesoek - regionteatern 131211 (4)studiebesoek - regionteatern 131211 (5)don quijote (8)don quijote (1)don quijote (2)don quijote (3)don quijote (4)don quijote (6)don quijote (7)don quijote (5)

 

Ladda ner  lärarhandledning till föreställningen i pdf-format

 

 

 2013-12-13