Scensommar kommer till Markaryd i juli

scensommar 3

Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet har gått in i ett samarbete för att invånare och besökare i Kronoberg ska få möjlighet att uppleva avgiftsfri kultur på oväntade platser, som badplatser, hembygdsgårdar, bostadsområden och parker. Det är Växjö kommuns koncept Scensommar som nu har utökats och arrangeras i länets alla kommuner under sommaren. Här följer föreställningarna i Markaryds kommun.

Ons 17 juli kl 10: Magiska Mysterier med Doktorn & Arkadia
Plats: Hembygdsgården, Traryd

Doktorn och Arkadia har beslutat sig för att demonstrera några magiska egenheter, men de är inte helt överens. Ska de testa Doktorns magiska utrustning, visa en flyguppvisning med en odöd uggla eller utföra ett korttrick? Möt Doktorn & Arkadia från TV-succén i ett hysterisk äventyr genom Den Jordiska Dimensionen. Rek från 7 år.


Fri entré och under bar himmel

Ons 24 juli kl 10: Mamma Mu och Kråkan
Plats: Hembygdsparken, Markaryd

Mamma Mu har varit på äventyr i stan. Mamma Mu tycker att ingenting i stan såg ut så som saker ska se ut. Men hon lärde sig en kul låt att dansa till - Vipp på rumpan affären!
... undrar om Kråkan också vill lära sig den? En humoristisk familjeföreställning baserad på Jujja Wieslanders folkkära barnböcker. Rek. från 4 år

Fri entré och under bar himmel

Ons 31 juli kl 15: Burken
Plats: Parken, Strömsnäsbruk

Allt är frid och fröjd och fågelkvitter tills de två goda vännerna en dag hittar en burk och hela deras vänskap sätts på spel. Vännerna dansar sig igenom känslor av missunnsamhet, girighet och självgodhet men också generositet, ödmjukhet och gemenskap. Häng med på ett humoristiskt, nervkittlande äventyr för att få reda på … vad är det i burken?
Från 4 år

Fri entré och under bar himmel

Hela programmet för Scensommar hittar du på Växjö kommuns hemsida www.vaxjo.se/scensommar2019-06-30