Teaterresa till Malmö Opera och musikalen Skönheten och odjuret


TEATERRESA TILL MALMÖ OPERA

Lördagen den 11 januari 2020

aktuellt 447 (2)


HÖSTENS STORA MUSIKAL - EN ÄLSKAD KLASSIKER

 

Datum: Lördagen den 11 januari 2020

Tid:       18:00

Plats:    Malmö Opera - Storan


Preliminära avresetider: Buss avgår från Traryd 15:00, Strömsnäsbruk (järnvägsstationen) 15:10 Påstigning i Timsfors (Timsfors VVS) 15:20  Markaryd (järvägsstationen 15:30

 

För mer info och förhandsbokning: 0433-125 56   

Epost: sten.necko@telia.com

Info finns även på Kulturportlen www.kulturimarkaryd.se

 

Biljettinfo: Pris: 950 kr för medlemmar och 1 100 kr för övriga. I priset ingårbussresa, entrébiljett på parkett rad 18-19 samt eftermiddagskaffe på vägentill Malmö och en lätt färdkost på hemvägen

Begränsat antal biljetter – Våra teaterresor är uppskattade och populära,så biljetterna brukar snabbt ta slut. Boka därför snarast om Du vill vara säkerpå att komma med på teaterresan - Först till kvarn …


Med vänlg hälsning

RosMarie J Neckö - Ordförande Markaryds Riksteaterförening


OMFÖRESTÄLLNINGEN

MUSIKAL I TVÅ AKTER

PREMIÄR 18 okt 2019
PLATS Storan
LÄNGD ca2h 40 min (inkl paus)


Låt dig dras medi berättelsen om ett förtrollat slott, en elak prins som förvandlats till ettodjur och hur den sanna kärleken sträcker långt bortom det yttre. Våruppsättning av Disneys Skönheten och odjuret är en spännande, rolig ochdramatisk musikal med fantastiska kostymer, magiska möbler och storslagenscenografi. En sprakande föreställning för alla åldrar! 

HANDLING

Enbortskämd prins har förvandlats till ett odjur som straff för sin elakhet ochsnålhet. För att återfå mänsklig form måste han lära sig att älska och att bliälskad. Skamfull och bitter lever han isolerad i sitt slott, endast omgiven avsitt tjänstefolk som också blivit förtrollade – till möbler, ljusstakar ochporslin! När skönheten plötsligt dyker upp ställs allt på ända. Sakta mensäkert börjar odjurets hjärta att tina upp. Men hinner det udda paret finnaäkta kärlek innan det är för sent?

EXTRA ALLT

LinusFellbom regisserar och med sig har han scenografen Dan Potra. Här på MalmöOpera gjorde de härom året Hansoch Greta och i Stockholm en spektakulär uppsättning avoperan Dracula somgjorde enorm succé. I Skönhetenoch odjuret har de sannerligen inte sparat på krutet. Det bliren uppsättning med extra allt, fantastiska kostymer och magiska inslag.

STJÄRNSKOTT OCH HYLLADBROADWAYARTIST 

Titelrollernaspelas av Sofie Gunnarsson och Fred Johanson. Sofie har tidigare sjungiti Kristina frånDuvemåla på Göteborgsoperan och Mamma Mia - the Party iStockholm, som spelat flera hundra föreställningar. 

FredJohanson är en av Sveriges största internationella musikalartister. Han harsjungit stora roller så som Jafar i Aladdin på Prince Edward Theatre iLondon och Max Von Mayerling i SunsetBoulevard i både West End och på Broadway. Härpå Malmö Opera har vi tidigare sett honom i bl a  Jesus Christ SuperstarLes Misérables och Evita.

MUSIK OCH TEXT

AlanMenken och Howard Ashman (LittleShop of Horrors, Den lilla sjöjungfrun) skrev musik och sångtextertill den tecknade filmen. Till scenuppsättningen kompletterade Menken medytterligare musik, nu med text av Tim Rice. Dirigent Josef Rhedin leder MalmöOperaorkester genom den romantiska musikalmusiken.
2019-09-23