Open Minds fokuserar på dansen

 
rubriker 96
res dig (1)

 

Kulturprojektet Open Minds fokuserar på dansen

våren 2014 

 

Under år 2013 genomförde kulturprojektet Open Minds satsningar på att skapa dels en ungdomsmusikgrupp dels en ungdomsteatergrupp.Läs mer om dessa satsningar 
 
Ungdomsorkestern Open Minds

Ungdomsorkestern Open Minds gjorde bejublad konsert i Markaryds Kulturhus 

Scenkonsten till barnen och ungdomarna
Markarydsungdomar besökte Regionteatern

 


 

Två skolföreställningar med dansen i fokus genomförs: Tisdagen den 11 februari i Ballhall i Strömsnäsbruk och onsdagen den 12 februari i Sparbankshallen i Markaryd. Föreställningarna vänder sig i första hand till elever i åk 7 och målsättningen är att få ungdomarna intresserade av dansen som konstform och förhoppningsvis få igång en dansgrupp under våren 2014 som komplement till den ungdomsmusikorkester och teatergrupp som redan skapats inom ramen för kulturprojektet Open Minds.

 

Föreställningarna genomförs i samarbete med Regionteatern Blekinge Kronoberg och Dans i Sydost.

 

Dansföreställningen Res Dig ! är ett unikt möte mellan olika dansformer. Kan man vara öppen för nya saker men ändå behålla sin integritet? I Res dig! möter dansare från olika genrer varandra i en dynamisk föreställning som nyfiket undersöker olika sätt att vara och att dansa. Streetdance möter modern dans.

Eleverna får här både möta dansen som konstform och fundera över frågeställningar om genus, identitet och mångfald. Killarna och tjejerna undersöker tillsammans likheter och olikheter i modern dans och streetdance. Föreställningen vill lyfta vikten av att acceptera det annorlunda och att det är ok att vara sig själv.

Workshopen har fokus på dansglädje, energi och skapande.Eleverna får utveckla sin egen stil i olika dansmoment och till varierande musikstilar. Genom olika övningar tränas rumsuppfattningen, rytmkänslan och kroppsmedvetenheten. Dansen stärker självkänslan och skapar individer med egna personliga uttryck.

 

Följ Bloggen Res dig!
Se ett avsnitt ur föreställningen på You Tube

 

dansgrupp inspirerade - smaalaenningen 140214

 dansgrupp inspirerade - smaalaenningen 140214 (2)

dansgrupp inspirerade - smaalaenningen 140214 (3)

Smålänningen fredagen den 14 februari 2014 (Text: Leif Lundströn  Foto: Pontus Ulfsvik)

 

res dig (2)res dig (4)res dig (6)res dig (9) - vaexjoebladet kronobergaren 130920res dig (10) - vaexjoebladet kronobergaren 130920res dig (7)res dig (8)

 2014-02-10