Välbesökt vernissage av utställning med Sven-Ingvar Johansson i Kulturhuset Markaryd

aktuellt 271

Just hemkommen från en välbesökt vernissage av utställningen med Sven-Ingvar Johansson i Kulturhuset i Markaryd ... Utställningen och konstnären presenterades av konstföreningens ordförande RosMarie J Neckö och Sven-Ingvar Johansson berättade sedan med inlevelse om sitt konstnärskap ... Utställningen som visar både akrylmålningar och träskulpturer samt några grafiska verk pågår t o m fredagen den 16 mars ... jag rekommenderar ett besök ...

konstnaer som skapar oupptaeckta platser - smaalae

Smålänningen 180308

sven-ingvar johansson (4)

Sven-Ingvar Johansson från Osby  -  född 1962  i Göteryd,-  är en konstnär som bland annat gjort många offentliga utsmyckningar i södra Sverige.

 ” Känns det för påträngande byter jag torrnålen mot motorsågen eller så låter jag mig förföras av akvarellens flödande värld. Uttrycket är det viktigaste, tekniken är ett redskap som inte ska styra.I allt runt mig finner jag inspiration. Vissa händelser är så starka att de får vila tills distansen väcker dem till liv. Nyfikenhet att våga prova något nytt tar ofta överhand när inspirationen pockar på uppmärksamhet. ”


MER INFOnr 13

nr 1

nr 16

nr 2

nr 5

nr 7

nr 8

nr 9

nr 10

nr 11

nr 12

nr 14

nr 19

nr 20

nr 17

(Foton: Sten Neckö)

2018-03-04